miércoles, 16 de diciembre de 2015

XERRADA DE L'ESCOLA BETÀNIA PATMOS DE BARCELONA

L'escola Betània Patmos està situada a Barcelona, concretament al barri de Pedralbes.


Aquesta té 4 línies i treballa la robòtica des de primer de Primària fins a primer de Batxillerat. Cal dir, que no tenen l'assignatura de tecnologia.

És fundadora de la Fundació Tr@ms, que aquesta està vinculada a 21 escoles de Barcelona. Aquesta fundació són projectes tecnològics  per construir un sol coneixement, aquests van destinats  des d'infantil fins a 4t de l'ESO.


La xerrada ens la van donar Aureli Redon i el Gerard López, mestres d'aquesta escola. El Gerard ens va explicar dos objectius que van tenir en compte per crear el programa Mr Ethics:

  1. Demostrar que es pot treballar amb les xarxes socials
  2. Fer un ús responsable de les xarxes
Aquest el van treballar a partir de l'Edmodo, aquest és una xarxa social per escoles. Aquesta protegeix als menors  i apartar-los de la gent desconeguda que hi ha a les xarxes. Aquesta pàgina simula un Facebook, ja que es pot publicar, penjar fotografies i compartir arxius. Aquí treballen diverses escoles a la vegada fomentant el treball de forma cooperativa i extreure conclusions sobre diferents temes, com per exemple: la privacitat, la salut a les xarxes, el temps que s'ha d'estar a l'ordinador...

El rol del mestre en tot moment ha de ser participativa, ja que si aquest està corregint totes les coses, els nens/es es desmotiven i no tenen ganes de seguir. 

La manera d'organitzar les activitats, és seguint els següents passos:

  1. Mira, moment per introduir el tema que volem treballar (vídeo)
  2. Reflexiona, profunditzar en el seu pensament
  3. Crear, contrastar la informació abans de publicar-la
  4. Conclou, comparteixen el que han creat i l'intercanvien amb altres escoles que també han treballat el mateix tema. Posteriorment realitzen una reflexió.
A l'escola també realitzen xerrades als pares, però aquestes mateixes també les realitzen als infants, ja que normalment és la mateixa persona les que les imparteix. Algunes de les xerrades que han fet:

  • 1r i 2n especialista vinculat amb Google
  • 4t Hackers
  • 5è  xerrada de les xarxes socials
  • 6è intervenció amb els mossos d'esquadra


No hay comentarios:

Publicar un comentario