miércoles, 16 de diciembre de 2015

MATERIAL DE LA XERRADA

Una vegada vam obtenir tot el material necessari. Va ser el moment d'analitzar les enquestes que ens havien contestat 32 pares de l'Escola Provençals de Barcelona. Fent un petit anàlisi vam veure que la gran majoria dels infants tenen un accés molt fàcil a les tecnologies, però aquestes no estan molt bé gestionades i la gran majoria ens va contestar que els controlaven limitant el temps. Cal mencionar, que tenen certs coneixements sobre els problemes que ens podem trobar gaire. Però m'agradaria remarcar que un  dels més desconeguts era el grooming i a l'hora de contestar, alguns van intuir de què anava i d'altres no ho sabien.

Per tant tenint en compte aquests aspectes i altres vam realitzar un Prezi per fer visible allò que volíem explicar que era el Grooming. Aquest consisteix al conjunt d'accions que realitza un adult a un infant amb una finalitat sexual. Tot seguit parlem de les fases que realitza l'assetjador per acostar-se a un infant, el perfil que normalment tenen els assetjadors i finalment com podem evitar-ho però sobretot que hem de fer quan trobem algun cas relacionat.

A continuació us deixo l'enllaç perquè li doneu un cop d'ull.

http://prezi.com/bjnbel0e5whq/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share


A més també vam decidir fer un tríptic per als pares, ja que d'aquesta manera a part d'haver escoltat a la xerrada, poden seguir consultant la informació que els hem presentat així com algunes de les pàgines web d'interès.

http://issuu.com/meritxell177/docs/triptico_grooming__1_/1


Què he aprés?

M'agradat molt realitzar aquest treball, ja que tots els meus companys parlaven sobre el mateix tema, el bon ús de les tecnologies i la identitat digital. Però quan la mestra ens va plantejar parlar sobre algun problema a la xarxa, no ens ho vam pensar.

Vam estar buscant diferents temes a tractar però finalment, vam escollir el Grooming perquè era desconegut per a nosaltres, ja que no havíem sentit a parlar sobre aquest. Aquest tema és molt important a tenir en compte perquè moltes vegades és difícil de detectar i tant els infants com els adults no s'adonen compte del què pot arribar a passar, si és produeix algun cas. És per això que és convenient que els infants tinguin consciència del bon ús de les tecnologies, però sobretot dels problemes que hi ha a la xarxa. A més d'informar els alumnes també cal fer-ho a les famílies de tal manera de crear una petita escola de pares.

Com a mestra sé que si trobes algun cas de Grooming o un altre problema a la xarxa consultaria als mossos per veure que puc fer al respecte i que em donin solucions.



No hay comentarios:

Publicar un comentario